“Nadal je svetlosnim godinama ispred Đokovića”

Objavljeno: 17.6.2017.


Španski teniser Tomi Robredo, koji je svojevremeno bio peti igrač sveta, odvojio je Rafaela Nadala i Rodžera Federera od “ostatka” tura.
Robredo je istakao da ne postoji ‘velika četvorka’, već da posebnu grupu treba da čine samo Švajcarac i Španac.

“Ne mogu da kažem da postoji ‘velika četvorka’, već su u pitanju samo dvojica, pošto su, po mom mišljenju, Nadal i Federer na drugom nivou. Kada govorite o njima, to je kao o drugoj dimenziji. Rafa je osvojio Rolan Garos, Monte Karlo i Barselonu po 10 puta. To je lako izgovoriti, ali kada promislite, zvuči strašno. Moramo zahvaliti Rafi što je tenis toliko popularan. Federer ne igra šest meseci, a njegova oprema i dalje bude najprodavanija. Njih dvojica su čudovišta”, rekao je Robredo.

On je naveo da je, po svemu što je učinio u karijeri, ‘Bik sa Maljorke’ daleko ispred Novaka Đokovića.

“Iako je Mari broj 1 i fenomen, Nadal je ikona ovog sporta zbog svega što je postigao – godina u vrhu, Grend slem titula, Masters trofeja, medijske popularnosti, autograma… Ako ga uporedite sa Đokovićem, koji je takođe bio prvi na ATP listi, svetlosnim godinama je ispred. To je moje mišljenje”.

Tomi je kazao da aktuelna generacija ima dobre naslednike.

“Kirjos je ‘zver’ jer kada mu se igra, to čini na veoma visokom nivou – sjajan je atleta, ima dobar stav i veoma je čvrst. Možda mu nekada treba malo mentalne stabilnosti, ali biće sve bolji. Zverev je konstantan i igra dobro. To su mladi momci koji naporno rade. Prošlo je nekoliko godina od kada smo ih imali u tom broju. U Španiji u odlični Bautista Agut i Karenjo Busta”, zaključio je Robredo.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *