“Mi idemo u NATO, Rusi se miješaju, a sljedeća meta je…”

Objavljeno: 17.6.2017.


Ministar inostranih poslova Ukrajine Pavel Klimlin očekuje da će se Rusija mešati u predstojeće parlamentarne izbore u Austriji.
“Rusija se agresivno i otvoreno mešala u zapadne predizborne kampanje. Sada je Austrija na redu”, tvrdi ukrajinski ministar.

On je, u intervjuu bečkom nedeljniku “Profil”, upozorio na mogući uticaj Kremlja na predstojeće prevremene parlamentarne izbore u Austriji zakazanim za 15.oktobar.

“Mešanje bi moglo uslediti u obliku novčanih tokova ili širenja lažnih vesti, propagande, sajber rata. Računam ozbiljno na ruske manevre ometanja predizborne kampanje u Austriji”, tvrdi Klimkin.

On kaže da je Austrija od značaja za ruskog predsednika Vladimira Putina, jer preko nje vidi mogućnost slabljenja evropskog projekta.

On je rekao i da Ukrajina i dalje sledi cilj ulaska u NATO.

“Bili smo nesvrstani i de fakto neutralni kada smo napadnuti od Rusije. Tu grešku nećemo ponoviti. Austrija može da sebi priušti neutralnost, ali mi ne”, istakao je Klimkin.

On je dodao da bi NATO prijemom Ukrajine dobila dodatnu vrednost, jer bi mogla da uči iz iskustva njegove zemlje sa „hibridnim vođenjem rata“ kako to radi Rusija.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *