Jović: Sigurno neću kriti ako Fenerbahče pozove

Objavljeno: 17.6.2017.

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da teška finansijska situacija nijednog trenutka nije uticala na tim jer su igrači svesni veličine kluba.

Jović je istakao da je zbog takvih problema osvajanje triple krune dobija još više na značaju.

Kako je juče otkrio trener Dejan Radonjić, igrači su za celu dobili nepune četiri plate, a on skoro tri. Međutim, to ih nije sputalo da osvoje tri trofeja – ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i titulu šampiona Srbije, pobedom nad FMP-om sa 3:0 u finalnoj seriji.

“Priča oko finansija nas prati jako dugo, imali smo “brdo” takvih sastanaka sa upravom kluba i trenerom Radonjićem, znali smo od januara kakva je i kakva će biti situacija. Javnost mora da zna da ova ekipa Zvezde se time nije bavila i nijedan igrač koji je bio van stroja, nije bio zbog finansija. Ne mogu nikome da zabranim da misli da je Jović zbog nečega van terena, ali su svi bili iz opravdanog razloga”, rekao je Jović.

Jović je dodao da nijedan igrač nije pomislio da ne izađe na teren ili napusti Crvenu zvezdu usred sezone.

“Bilo bi nepošteno jer nismo takvi da svi u januaru dignemo sidro i odemo. Zvezda je veliki klub da bi bilo ko od nas da sebi luksuz da takve stvari radi u sezoni i ruši sve što je Radonjić gradio godinama. Odluka je bila jednostavna i rešili smo da pređemo preko svega”, dodao je srpski reprezentativac.

Kako je naglasio, mnogo igrača na čelu sa trenerom Dejanom Radonjićem dugo je na okupu i zna kako funkcioniše sistem, pa štrajk nije bio opcija.

“Tri godine sam ovde i nikada se nije desilo da je neko van terena zbog finansija. Mnogo je igrača sa dužim stažom, kao i trener Radonjić, znamo kakav je sistem i svesni smo situacije, ali to na nas ne utiče i nema nikakvih problema, posebno štrajka ili odbijanja da se igra. Želeli smo da zaokružimo sezonu na pravi način, a niko se nije bavio finansijama, kad dođe plata dobrodošla”.

Jović je dodao da bi bila šteta da se raspadne igrački kadar crveno-belih posle sjajne sezone, posebno što se naredne godine u Beogradu održava Fajnal-for Evrolige.

“Svi rezultati dolaze iz kostura koji se zadržava. Ova ekipa napravljena je od igrača sa snažnim karakterom u dobro osmišlenom sistemu, to su reči Dejana Radonjića. Da je drugačije verovatno ne bi bilo osam od devet trofeja za tri godine. Ove sezone uspeli smo da prebrodimo sve probleme i povrede, a ja sam najviše bio odsutan zbog malera sa leđima. Bez obzira na sve uspeli smo da ostvarimo sve ciljeve i na kraju svi zajedno budemo zadovoljni. Nije bilo nimalo lako, sada nam preostaje da se proveselimo kako treba”.

Brzo se prenela informacija da prvak Evrope Fenerbahče, koji sa klupe vodio srpski trener Željko Obradović, želi da dovede Jovića. Odlični asistent odgovara da je takve priče načuo, ali da zvaničnu ponudu nije dobio.

“Nemam konkretne informacije oko toga, kada dođe do mene ponuda pričaćemo o tome, sigurno neću da krijem. Sve će se svesti na to da se ispoštuje razgovor sa Zvezdom, ne može ništa da se radi mimo kluba i na moju volju. Imam i određene klauzule u ugovoru, ali prvo idem na more da se odmorim i posvetim porodici koja najviše ispašta zbog čestih utakmica”“, naveo je Jović, dodavši da će sve da bude poznato za mesec dana.

Jović je dodao bi, u slučaju da Fenerbahče ili bilo koji drugi atraktivan klub, aktivira otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru.

“Pričao sam sa menadžerom pre nekoliko dana, nije mi rekao da postoji ponuda. Sve će biti poznato za najviše mesec dana”, zaključio je organizator Zvezdine igre.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *