“Izborom Brnabićeve Vučić želeo da uputi signal Zapadu”

Objavljeno: 17.6.2017.


Bečki dnevnik “Kurir” ocenjuje da mandatar za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić raspolaže dobrim kontaktima u EU i da bi mogla doprineti pristupnim pregovorima. List navodi i da posmatrači smatraju da je njenim predlaganjem predsednik Republike Aleksandar Vučić želeo da uputi Zapadu signal otvorenosti zemlje. Dnevnik prenosi da se Brnabić dokazala kao uspešna i međunarodno […]




Bečki dnevnik “Kurir” ocenjuje da mandatar za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić raspolaže dobrim kontaktima u EU i da bi mogla doprineti pristupnim pregovorima.

List navodi i da posmatrači smatraju da je njenim predlaganjem predsednik Republike Aleksandar Vučić želeo da uputi Zapadu signal otvorenosti zemlje.

Dnevnik prenosi da se Brnabić dokazala kao uspešna i međunarodno povezana menadžerka, kao i da je završila studije u SAD.

“Kurir”, takođe, piše da Srbija dobija prvu premijerku, a istovremeno i prvu pripadnicu gej populacije na čelu vlade.

List podseća da je Brnabić od početka govorila da nije “ministarka lezbejka”, kao što ni njene kolege u vladi nisu “ministri heteroseksualci”, i da želi da bude ocenjivana na osnovu kvalifikacija.

“Kurir” smatra da izbor Brnabić kao premijerke neće moći da se spreči, jer vladajuća koalicija raspolaže dvotrećinskom većinom u parlamentu.

Ističe se da je Brnabić kompetentna, lojalna, ali ujedno i “crvena marama” za crkvu.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *