Grujić i Đurđević: Samo pametno, imamo lijek za njih

Objavljeno: 17.6.2017.


Kapiten mlade reprezentacije Srbije Uroš Đurđević rekao je da želi da trijumfom na Evropskom prvenstvu završi sezonu iz snova.
Posle dva trofeja sa Partizanom i titule najboljeg strelca lige, ostalo mi je samo da osvojim medalju na ovom šampionatu i da imam definitivno sezonu iz snova“, rekao je Đurđević pred početak turnira u Poljskoj.

Srbija će u subotu utakmicom protiv Portugala od 18 lasova u Bidgošču početi Evropsko prvenstvo.

Đurđević je naveo da se dobro oseća posle naporne sezone i da je spreman da pruži maksimum.

On je istakao da mlada reprezentacija može mnogo.

Dugo smo zajedno i ova generacija može da uradi zaista mnogo, što je i pokazala u prošlosti, a vidim da smo malo potcenjeni jer su mnogi Portugal proglasili za velikog favorita. Nisam siguran da je to realna slika. Teren će sve pokazati, a mi znamo šta želimo i koliko možemo“, kazao je Đurđević .

Po njegovim rečima, selektor Nenad Lalatović traži napadačku igru, a Portugalci nisu navikli da igraju pod presingom.

Želimo da udjemo otresito i hrabro jer verujemo u sebe, imamo dovoljno samopouzdanja. Naravno, vodićemo o svemu računa, ali napad je naša opcija“, rekao je napadač Partizana.

Gledamo sebe, spremamo se za prvu utakmicu koju smo obeležili kao najvažniju jer mislim da bismo napravili veliki korak ka polufinalu ako pobedimo Portugal”, rekao je Đurđević.

Njegov saigrač Marko Grujić rekao je da se reprezentacija Srbije dobro spremila za početak takmičenja.

Portugal je dobra selekcija. Prva utakmica je veoma važna za dalji tok, jer bismo u slučaju dobrog rezultata i kasnijeg trijumfa protiv Makedonije praktično overili plasman u polufinale. Spremni smo i verujemo u ono što radimo“, rekao je Grujić.

On je za reprezentativce Portugala kazao da su “rodjeni sa loptom”, a da ih od Brazilaca izdvaja to što su “prgaviji i agresivniji”, ali da “ne mogu da se pohvale taktičkom disciplinom”.

Jesu brzi, tehnički jaki, ali imaju i mana koje smo videli u analizama. Nećemo ući u njihov ritam, izbegavaćemo konfliktne situacije, ostati hladne glave. Imamo lek za njih“, kazao je vezni fudbaler Liverpula.

Utakmica izmedju Srbije i Portugala počeće u subotu u 18.00 u Bidgošču.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *