Google bi mogao da plati antimonopolsku kaznu od preko milijardu dolara

Objavljeno: 17.6.2017.


Google bi mogao da se suoči sa rekordnom kaznom koju izriče Evropska Unija, zbog navodnih zloupotreba svoje dominacije na tržištu. Očekuje se da bi evropski zvaničnici mogli presuditi da je tehnološki gigant kriv zbog manipulisanja rezultatima u svom pretraživaču, tako što je “iskoristio svoju dominantnu poziciju da sistematski favorizuje svoje servise za trgovinu na svojim […]
Google bi mogao da se suoči sa rekordnom kaznom koju izriče Evropska Unija, zbog navodnih zloupotreba svoje dominacije na tržištu.

Očekuje se da bi evropski zvaničnici mogli presuditi da je tehnološki gigant kriv zbog manipulisanja rezultatima u svom pretraživaču, tako što je “iskoristio svoju dominantnu poziciju da sistematski favorizuje svoje servise za trgovinu na svojim stranicama pretrage”.

Ukoliko se dokaže krivica, Google bi morao da plati preko milijardu dolara kazne. Ovaj potez je usledio nakon sedmogodišnje istrage, koju je Brisel sproveo.

Glavni zastupnik kompanije Google, je prošle godine pomenuo da Evropskoj Uniji nedostaje dokaza, a kompanija će se sigurno žaliti ukoiko se donese negativna odluka na evropskim sudovima. Ovo bi slučaj moglo razvući i na nekoiko godina.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *