EL: Crna Gora savladala Gruziju

Objavljeno: 17.6.2017.


Odbojkašice Crne Gore uspele su da se oporave od teškog i ubedljivog poraza od Ukrajine na startu prvog od dva turnira Evropske lige. U drugom meču, Crna Gora je pobedila domaćinu turnira Gruziju sa 3:1(18:25, 25:21, 25:16, 25:18).
Turnir se igra u Tbilisiju, naredni turnir je krajem juna u Francuskoj a samo provoplasirana selekcija će izboriti plasman na finalni turnir. U narednom, a ujedno i poslednjem kolu, Crna Gora igra protiv Francuske.

Podsećanja radi, Crna Gora ovog leta nije uspela da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo. Na turniru u Sofiji je u konkurenciji sa Turskom, Bugarskom, Švajcarskom, Rumunijom i Kosovom, pobedila samo Kosovo. Evropska liga je počela loše, porazom od Ukrajine. Nastavljena pobedom nad Gruzijom. U svakom slučaju, ovaj period u rezultatskom smislu nije toliko bitan ali u svakom drugom jeste.

Naime, selektor Dragan Nešić ima zadatak da formira tim i hemiju u njemu, koja će biti dovoljno dobra da Crna Gora narednog leta bude konkurentna i dovoljno dobra da kroz kvalifikacije izbori mesto na Evropskom prvenstvu koje se igra 2019. godine.

Izvor: SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *