Cijena i TDP vrednosti AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition grafičke karte

Objavljeno: 17.6.2017.


AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition grafička karta će se u prodaji naći kasnije ovog meseca (26. jun). Video karta je dizajnirana kako bi obezbedila most između GPU arhitekture za grafičke profesionalce i developere igara, sa potrošačkom grafikom Radeon RX Vega, koja je planirana za kraj jula – početak avgusta.
Radeon Pro Vega Frontier Edition je u nekoj meri enterprise proizvod, a trebalo bi da ima nešto niži TDP od potrošačke verzije, s obzirom na to da grafika iz enterprise segmenta uvek stiže sa nešto slabijim radnim taktovima. Prema dostupnim informacijama, AMD ili nije omogućio niske taktove za Radeon Pro Vega Frontier Edition ili čip ima ekstremno visok TDP.

Prema specifikacijama koje nam donosi EXXACT (prodavac enterprise hardvera), vazdušno hlađena varijanta Radeon Pro Vega Frontier Edition grafičke karte ima TDP od 300W, dok tečno hlađeni model ima 375W TDP. Poređenja radi, potrošačka verzija Nvidia Titan Xp modela ima 275W TDP.

Takođe, pojavile su se i neke cene, pa se sugriše da će Radeon Pro Vega Frontier Edition sa vazdušnim hlađenjem koštati 1199 dolara, dok će tečno hlađeni model koštati 1799 dolara.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *