Analitičari očekuju isporuku preko 40 miliona iPhone-a ovog tromjesečja

Objavljeno: 17.6.2017.


Analitičari kompanije Cowen and Company smatraju da Apple očekuje odličan period, a veruje sed a će kompanija imati veliko tromesečje sa 41,5 miliona isporučenih iPhone-a. Ovo ne samo da je indikator snažne potražnje za finansijski najbitnijim proizvodom kompanije Apple, već označava i povećanje isporuka za preko milion u odnosu na isto tromesečje prošle godine. Ipak, […]
Analitičari kompanije Cowen and Company smatraju da Apple očekuje odličan period, a veruje sed a će kompanija imati veliko tromesečje sa 41,5 miliona isporučenih iPhone-a. Ovo ne samo da je indikator snažne potražnje za finansijski najbitnijim proizvodom kompanije Apple, već označava i povećanje isporuka za preko milion u odnosu na isto tromesečje prošle godine.


Ipak, analitičari su pažljivi u proceni i sugerišu da bi broj telefona, koje korisnici zaista kupe, mogao biti u padu. Ali i pored ovoga, maloprodajni lanci su uvereni u sposobnost kompanije Apple da isporuči poželjne telefone. Velika potražnja predviđa se i za dolazeću liniju iPhone 8 modela.

Čak i ukoliko iPhone 8 bude težak za proizvodnju i u prodaji se nađe kasnije nego što je uobičajeno, veruje se da će samo njegova septembarska objava biti dovoljna da uzdrma tržište i pooveća investicije.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *