UNHCR: 100.000 civila koristi se kao živi štit

Objavljeno: 16.6.2017.


Više od 100.000 civila zarobljeno je u delu Mosula u Iraku koji je pod kontrolom Islamskle države, koji se koriste kaso živi štit, saopšteno je iz UNHCR-a. Istovremeno, ofanziva iračkih vladinih snaga uz pomoć SAD ulazi u deveti mesec. “Te civile drže kao ljudske štitove u Starom Gradu (deo Mosula). Jedva da ima vode, hrane, […]
Više od 100.000 civila zarobljeno je u delu Mosula u Iraku koji je pod kontrolom Islamskle države, koji se koriste kaso živi štit, saopšteno je iz UNHCR-a.

Istovremeno, ofanziva iračkih vladinih snaga uz pomoć SAD ulazi u deveti mesec.

“Te civile drže kao ljudske štitove u Starom Gradu (deo Mosula). Jedva da ima vode, hrane, goriva i struje. Civili žive u sve goroj i goroj situaciji oskudice i panike zbog toga što su okruženi borbama”, rekao je predstavnik UNHCR u Iraku, Bruno Gedo.

Ofaniziva preuzimanja Mosula, de fakto prestonice Islamske države u Iraku, počela je 17. oktobra prošle godine uz podršku međunarodne koalicije predvođene SAD, podseća Rojters.

Dobar deo Mosula je pod kontrolom iračkih snaga od januara, dok je ofanziva na poslednje uporište Islamske države u Mosulu, Stari Grad, počela u februaru.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *