Tereza Mej jedva „izvukla živu glavu“

Objavljeno: 16.6.2017.


Nakon sastanka sa ljudima koji žive u blizini oblakodera u Londonu, u kojem je najmanje 30 osoba poginulo u požaru ove nedelje, britanska premijerka Tereza Mej u žurbi je otišla pod jakom policijskom pratnjom, javio je Rojtersov fotograf sa lica mesta. Kako je naveo fotograf, dok je odlazila, demonstranti su vikali na Mejovu i jurili za njenim […]
Nakon sastanka sa ljudima koji žive u blizini oblakodera u Londonu, u kojem je najmanje 30 osoba poginulo u požaru ove nedelje, britanska premijerka Tereza Mej u žurbi je otišla pod jakom policijskom pratnjom, javio je Rojtersov fotograf sa lica mesta.

Kako je naveo fotograf, dok je odlazila, demonstranti su vikali na Mejovu i jurili za njenim automobilom, nezadovoljni odgovorom Vlade na tragediju.

Kako se navodi, Mejova se sastala sa opštinskim zvaničnicima, stanovnicima i žrtvama koji su pretrpeli požar kako bi obećala pet miliona funti pomoći za stambeno zbrinjavanje i pristupanje računima u banci.

„Mere podrške koji sam danas najavila služe kao neposredna pomoć ugroženima, neophodna kako bi se pobrinuli za sebe i svoje bližnje. Nastavićemo da razmatramo šta još može da se uradi“, saopšteno je iz kancelarije britanske premijerke.

Izvor: Sputnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *