Tas: Brnabićeva peta gej osoba na svijetu na čelu vlade

Objavljeno: 16.6.2017.


Ukoliko se potvrdi izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, ona će biti peta osoba u svetu na čelu vlade koja se otvoreno deklarisala kao gej i druga žena koja se tako izjasnila, a bila bi na mestu premijera, prenosi “Tas”. Ana Brnabić je prva žena u Srbiji koja je predložena za to mesto i prvi […]
Ukoliko se potvrdi izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, ona će biti peta osoba u svetu na čelu vlade koja se otvoreno deklarisala kao gej i druga žena koja se tako izjasnila, a bila bi na mestu premijera, prenosi “Tas”.

Ana Brnabić je prva žena u Srbiji koja je predložena za to mesto i prvi ministar koji se otvoreno deklarisao da je gej, piše Tas.

Brnabićevu, ministarku državne uprave i lokalne samouprave, u četvrtak je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio za premijera Srbije, a njena vlada čeka zvanično odobrenje parlamenta.

Krajnji rok za održavanje sednice, na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena njena vlada jeste 22. jun, jer je planirano da svi ministri nove Vlade dan kasnije budu na zvaničnoj inauguraciji Aleksandra Vučića za predsednika države.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *