Tajna ko je letio vladinim avionom

Objavljeno: 16.6.2017.


Avion Cessna 525 Citatonjet CJ+, registarskih oznaka E7-SMS, u vlasništvu Vlade Republike Srpske proteklih sedmica imao je neobično ispunjen raspored letova.Putovano je širom Evrope, a prema zvaničnim dostupnim informacijama, Cesnom su proteklih dana letjeli vodeći funkcioneri ovog bosanskohercegovačkog entiteta, otkriva N1. Prema informacijama kojima raspolaže N1, a koje je danas na press konferenciji u Banjaluci […]
Avion Cessna 525 Citatonjet CJ+, registarskih oznaka E7-SMS, u vlasništvu Vlade Republike Srpske proteklih sedmica imao je neobično ispunjen raspored letova.Putovano je širom Evrope, a prema zvaničnim dostupnim informacijama, Cesnom su proteklih dana letjeli vodeći funkcioneri ovog bosanskohercegovačkog entiteta, otkriva N1.

Prema informacijama kojima raspolaže N1, a koje je danas na press konferenciji u Banjaluci potvrdio i sam predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ova letjelica korištena je i za njegova putovanja.

On je novinarima pojasnio da je sve urađeno u skladu sa zakonima, ne želeći otkriti o kojim putovanjima je riječ. Cesna je, inače, u posljednjih mjesec dana, kako otkriva N1, odradila desetine letova. Putovalo se se na crnogorsko primorje, u Ljubljanu, Beč, Salzburg, ali i na grčke otoke i Rusiju.

“Avion RS služi za prevoz funkcionera Republike Srpske i apsolutno je sve dostupno kroz službe i aktivnosti. O mojim putevima imam obavezu da informišem nadležne organe, ali i da putujem avionom. Nemam obavezu da govorim gdje sam bio i šta sam radio. Avion se koristi u skladu sa zakonom, a ja sam bio na različtim mjestima”, odgovorio je danas na novinarsko pitanje Dodik.

Kako navodi N1 bez uspjeha su prethodnih dana pokušavali da saznaju ko je i gdje putovao avionom Vlade Republike Srpske.

Cesna je u proteklih mjesec dana iz Banjaluke letjela, kako otkriva N1, na najblistaviji biser Jonskog arhipelaga i jedno od najposjećenijih grčkih ostrva – Krf u Grčku, zatim u Atinu, Thessaloniki, Tivat, Dubrovnik, Beograd, Ljubljanu, Beč, Salzburg, Sarajevo, Dubrovnik i St. Petersburg. Od 3. juna do 14. juna avion bilježi čak 15 letova.

U galeriji pogledajte gdje je i kada letio avion registarskih oznaka E7-SMS u vlasništvu Vlade Republike Srpske, plaćen 4.870.000 dolara.

(BN/N1)
(Foto:N1)

One thought on “Tajna ko je letio vladinim avionom

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *