Srpkinje porazom započele odbranu titule

Objavljeno: 16.6.2017.

Srpske košarkašice doživele su poraz na startu Evropskog prvenstva u Češkoj, pošto je bolja od njih bila selekcija Grčke rezultatom 69:60. Izabranice Stevana Karadžića su praktično tokom cele utakmice bile u zaostatku, a kada su se u jednom trenutku vratile, njihove rivalke su odmah uzvratile. Grkinje su u utakmicu ušle serijom 6:0, a srpske košarkašice […]

Srpske košarkašice doživele su poraz na startu Evropskog prvenstva u Češkoj, pošto je bolja od njih bila selekcija Grčke rezultatom 69:60.

Izabranice Stevana Karadžića su praktično tokom cele utakmice bile u zaostatku, a kada su se u jednom trenutku vratile, njihove rivalke su odmah uzvratile.

Grkinje su u utakmicu ušle serijom 6:0, a srpske košarkašice nikako nisu uspevale da im odgovore. U sedmom minutu, selekcija Grčke imala je i dvocifrenu prednost – 14:4, srpske košarkašice su smanjile na šest razlike, ali su do kraja prvog perioda Grkinje otišle na plus osam.

U drugoj četvrtini, reprezentacija Srbije je zaigrala bolje, ali nije uspela ozbiljnije da priprete. Do velikog odmora, smanjile su zaostatak na pet poena, a u drugom poluvremenu su ozbiljno izazvale svoje rivalke. Uspele su da potpuno anuliraju zaostatak, a potom u poslednjem minutu trećeg perioda i povedu trojkom Ane Dabović za 51:50.

Utakmica je prelomljena na samom početku poslednje četvrtine, kada je selekcija Srbije imala odličnu šansu, ali je posle izjednačenja 53:53 Grčka vezala tri trojke. Od tada su srpske košarkašice pokušavale da se vrate u meč, ali su njihove rivalke svaki put imale odgovor.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *