Ovako izgleda poleđina AMD Ryzen Threadripper procesora

Objavljeno: 16.6.2017.


AMD Ryzen Threadripper je zaista veliki procesor, a sada se pojavila fotografija koja pokazuje kako izgleda druga strana procesora. Multi-chip module (MCM) sa dve osmojezgarne Summit Ridge matrice je istovremeno i prvi AMD-ov “client-segment” procesor koji ima LGA socket interfejs, sa pinovima lociranim na matičnoj ploči i kontaktnim tačkama na CPU paketu. Do sada, AMD […]
AMD Ryzen Threadripper je zaista veliki procesor, a sada se pojavila fotografija koja pokazuje kako izgleda druga strana procesora.


Multi-chip module (MCM) sa dve osmojezgarne Summit Ridge matrice je istovremeno i prvi AMD-ov “client-segment” procesor koji ima LGA socket interfejs, sa pinovima lociranim na matičnoj ploči i kontaktnim tačkama na CPU paketu.

Do sada, AMD je limitirao velika LGA podnožja na enterprise procesore. Procesor je baziran na 4094-pinskom SP3r2 podnožju, koji se od strane proizvođača matičnih ploloča i kulera naziva “TR4”.

S obzirom na to da MCM ima dve matrice, jasno je vidljiva linija koja odvaja dve grupe kontaktnih tačaka, koje čine ukupno 4094 pinova. AMD Ryzen Threadripper bi mogao biti doistupan od 27. jula.

Izvor: Benchmark

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *