Novi izazov: Felpsu na megdan izlazi ajkula

Objavljeno: 16.6.2017.


Najuspešniji plivač svih vremena Majkl Felps učestvovaće na događaju “Shark week”, u organizaciji Diskaverija, na kojem će se takmičiti protiv velike bele ajkule. “Ajkula je jedan od najbržih i najefikasnijih predatora na planeti. Felps je najveći šampion koji se ikada takmičio u vodenim sportovima. Osvojio je 23 zlatne olimpijske medalje, postavio 39 svetskih rekorda, ali […]
Najuspešniji plivač svih vremena Majkl Felps učestvovaće na događaju “Shark week”, u organizaciji Diskaverija, na kojem će se takmičiti protiv velike bele ajkule.

Ajkula je jedan od najbržih i najefikasnijih predatora na planeti. Felps je najveći šampion koji se ikada takmičio u vodenim sportovima. Osvojio je 23 zlatne olimpijske medalje, postavio 39 svetskih rekorda, ali je ostala još jedna trka. Nešto što niko nikada nije pokušao. Najtrofejniji sportista takmičiće se protiv najboljeg predatora. Felps protiv ajkule – sve je spremno“, navodi se u najavi događaja.

Velika bela ajkula kada lovi može da dostigne brzinu od 40 km/h, dok je Felps najbrže plivao 9,5 km/h 2010. godine.

Međutim, kada nije u agresivnom raspoloženju ajkule obično plivaju brzinom od oko 8 km/h. Sudeći po tome ‘stanje uma’ velike bele ajkule imaće presudnu ulogu u trci.

“Shark week” održaće se od 23. do 30 jula, a okršaj 31-godišnjeg Amerikanca i morskog predatora na programu je prvog dana.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *