Nova letnja osveženja – sladoledi od povrća

Objavljeno: 16.6.2017.


Poslastičarnice već dugo u svojoj ponudi najslađeg letnjeg osveženja nemaju samo sladolede sa ukusom vanile ili jagode, ali u Nemačkoj specijalisti za izradu sladoleda sada nude sladolede sa ukusom povrća. Tako poslastičarnica “Oak & Ice” u Berlinu prodaje sladoledne kupove od cvekle, dok druga poslastičarnica, samo nekoliko ulica dalje, nudi sladoled sa ukusom krastavca i […]
Poslastičarnice već dugo u svojoj ponudi najslađeg letnjeg osveženja nemaju samo sladolede sa ukusom vanile ili jagode, ali u Nemačkoj specijalisti za izradu sladoleda sada nude sladolede sa ukusom povrća.

Tako poslastičarnica “Oak & Ice” u Berlinu prodaje sladoledne kupove od cvekle, dok druga poslastičarnica, samo nekoliko ulica dalje, nudi sladoled sa ukusom krastavca i mente.

U međuvremenu, organizatori sladolednog sajma “Gelatissimo International”, koji će se održati iduće godine u Štutgartu, kažu da u budućnosti očekuju još više sladoleda sa ukusom povrća.

“Neobične kombinacije poput voća sa spanaćem, šargarepom, tikvicama, listovima nane, travama i začinima, već sada su dostupni”, navodi se u najavi ovog festivala sladoleda.

Kao što je slučaj i s mnogim drugim najnovijim prehrambenim ludostima, iza ideje o sladoledu sa ukusom povrća stoji briga o zdravlju, s obzirom na to da se povrće povezuje s većom brigom o zdravlju.

Izvor: Hina

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *