Nova drama na nebu: “Zapadni avioni” presreli ruski Tu-160

Objavljeno: 16.6.2017.

Ruski strateški bombarderi Tu-160 su izveli planirani probni let nad neutralnim vodama u Baltičkom moru, kada su ih presreli “zapadni avioni”, piše Raša tudej. Kako se navodi, incident se dogodio 15. juna, a u društvu bombardera nalazili su se i lovci Su-27. “Svi letovi su bili u skladu sa međunarodnim pravilima održavanja vazdušnog prostora. Grupa […]

Ruski strateški bombarderi Tu-160 su izveli planirani probni let nad neutralnim vodama u Baltičkom moru, kada su ih presreli “zapadni avioni”, piše Raša tudej.

Kako se navodi, incident se dogodio 15. juna, a u društvu bombardera nalazili su se i lovci Su-27.

“Svi letovi su bili u skladu sa međunarodnim pravilima održavanja vazdušnog prostora. Grupa naših aviona je konstantno bila presecana borbenim avionima nekoliko zapadnih država. Tu su bili danski avioni tipa F-16, finski F-18 i švedski JAS-39s.

Ranije je iz Helsinkija stiglo saopštenje da su finski borbeni avioni primetili pojačanu aktivnost iznad Baltičkog mora.

“Teritorijalna odbrana je naredila avionima iz Jedinice za brzo delovanje da identifikuju i fotografišu ruski vojni avion koji se našao u finskom vazdušnom prostoru”, navedeno je.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *