Njemačka nije oduševljena sankcijama SAD Rusiji

Objavljeno: 16.6.2017.


Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila zabrinutost jer bi predložene nove sankcije SAD protiv Rusije mogle dovesti do kazni protiv evropskih kompanija. “To se ne sme dogoditi. Mi smo generalno protiv sankcija sa ekstra-teritorijalnim efektima, što znači sa posledicama po treće zemlje”, kazao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, a prenosi agencija Rojters. “To se ne […]
Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila zabrinutost jer bi predložene nove sankcije SAD protiv Rusije mogle dovesti do kazni protiv evropskih kompanija.

“To se ne sme dogoditi. Mi smo generalno protiv sankcija sa ekstra-teritorijalnim efektima, što znači sa posledicama po treće zemlje”, kazao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert, a prenosi agencija Rojters.

“To se ne sme dogoditi. Mi smo generalno protiv sankcija sa ekstra-teritorijalnim efektima, što znači sa posledicama po treće zemlje”, kazao je Zajbert, a prenosi agencija Rojters.

On je odluku američkog Senata okarakterisao kao “čudnu”, nakon što su američki senatori u četvrtak odobrili novi paket sankcija protiv Rusije zbog navodnog mešanja Moskve u američke izbore 2016. godine.

Zvanični Kremlj je burno reagovao, zauzimajući ekstremno negativan stav prema predloženim novim sankcijama SAD protiv Rusije. “Kremlj veruje da bi one mogle naštetiti i drugim zemljama koje moraju da se pridržavaju tih sankcija”, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *