Michelinova guma budućnosti će komunicirati s vozilom

Objavljeno: 16.6.2017.


Sama će javiti da je došlo do oštećenja Michelin je ponovo otklonio mišljenje po kome se gume automobila svrstavaju u kategoriju dosadnih i nezanimljivih delova. To je uspeo novim konceptom koji nosi naziv Vizionarski koncept, a koji u stvari predstavlja Michelinovu viziju gume budućnosti. Guma se sastoji od rešetkastih struktura koje su stvorene 3D štampanjem, […]
Sama će javiti da je došlo do oštećenja

Michelin je ponovo otklonio mišljenje po kome se gume automobila svrstavaju u kategoriju dosadnih i nezanimljivih delova. To je uspeo novim konceptom koji nosi naziv Vizionarski koncept, a koji u stvari predstavlja Michelinovu viziju gume budućnosti.

Guma se sastoji od rešetkastih struktura koje su stvorene 3D štampanjem, imitirajući strukturu rasta drveća u prirodi. Naravno, reč je o pilot projektu, odnosno viziji koja još mora da se dokaže tokom testiranja, a posebno je pod znakom pitanja njena izdržljivost.

Kao što se očekuje od pametne gume, u stanju je da komunicira s vozilom, kao i da vozilo informiše da je došlo do oštećenja koje je potrebno sanirati.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *