Mari: Moje šanse su sve manje…

Objavljeno: 16.6.2017.


Najbolji teniser sveta Endi Mari rekao je da je mu polako vreme ističe za borbu na samom vrhu, ali da će dati sve od sebe na svakom turniru. Mari ove sezone ne briljira, a pred njim je izuzetno važan mesec, pošto će za dve nedelje početi odbranu titule na Vimbldonu. Škot je prošlog meseca napunio […]
Najbolji teniser sveta Endi Mari rekao je da je mu polako vreme ističe za borbu na samom vrhu, ali da će dati sve od sebe na svakom turniru.

Mari ove sezone ne briljira, a pred njim je izuzetno važan mesec, pošto će za dve nedelje početi odbranu titule na Vimbldonu.

Škot je prošlog meseca napunio 30 godina, a zanimljivo je da su sva petorica najboljih na svetu ušla u četvrtu deceniju života. Španac Rafael Nadal ima 31 godinu, Stan Vavrinka ima 32, Novak Đoković 30, a Rodžer Federer 35.

Međutim, Mari ističe da uprkos tome što teniseri uspevaju da se takmiče na najvišem nivou u tridesetim godinama, on prihvata da mu možda nije preostalo mnogo vremena na vrhu.

Moj trener Ivan Lendl je bio konkurentan kada je bio na vrhu do 32. godine, ali generalno, u poslednjih 20-30 godina, teniseri su se u tridesetim godinama mučili da ostanu na vrhu. Znam da su neki teniseri imali veoma dobre rezultate poslednjih godina, ali to možda ne bude slučaj sa mnom. Možda je narednih nekoliko godina poslednja šansa za mene da se takmičim za titule na Gren slemovima i najvećim turnirima“, rekao je Mari.

Mari je istakao da postoji objašnjenje zašto karijere tenisera sada traju toliko dugo.

Većina tenisera putuje sa fizioterapeutima, provode više vremena u teretani da bi zaštitili svoja tela zbog svega što trpe na terenu. Mislim da je to deo objašnjenja. Ne znam koliko ću dugo još igrati, želim da izvučem najbolje iz svakog turnira na kojem učestvujem. Ako sam daleko od porodice, moram da budem pravi profesionalac i da svemu pristupim izuzetno ozbiljno. Nastaviću da igram sve dok osećam da je moje telo dobro, voleo bih da nastavim dok još uživam. Uživam i u vremenu van terena, imam porodicu, više interesovanja van terena, nego pre neku deceniju, ali ću biti tužan kada završim karijeru. Ali, biću dobro, mislim…“, naglasio je Mari.

Mariju će kao glavna provera pred Vimbldon poslužiti turnir u Kvinsu, koji je na programu naredne nedelje.

Izvor: SportKlub

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *