London: “San” objavio listu 65 nestalih u požaru

Objavljeno: 16.6.2017.


Britanski tabloid “San” objavio listu sa 65 imena osoba koje se i dalje vode kao nestale ili se strahuje da su poginule u požaru u 27-spratnoj zgradi u Londonu. Na pitanje novinara da li bi broj žrtava mogao da bude više od stotinu, komandant londonske policije Stjuart Kandi je kazao da bi “voleo da se […]
Britanski tabloid “San” objavio listu sa 65 imena osoba koje se i dalje vode kao nestale ili se strahuje da su poginule u požaru u 27-spratnoj zgradi u Londonu.

Na pitanje novinara da li bi broj žrtava mogao da bude više od stotinu, komandant londonske policije Stjuart Kandi je kazao da bi “voleo da se nada da neće biti trocifreni broj”, prenosi Rojters.

Do sada je pronađeno 17 žrtava. Neki britanski mediji pišu da je mnoge stradale teško identifikovati zbog činjenice da su njihova tela potpuno ugljenisana.

Podsetimo, požar koji je u Grienfel taueru buknuo nešto posle ponoći u noći između nedelje i ponedeljka, za kratko vreme proširio se na sve spratove. Više stotina ljudi, među kojima je bilo i mnogo dece, ostalo je zarobljeno u plamenu. Neki su čak i pokušali da se spasu skačući sa spratova.

Londonski vatrogasci su rekli da takav požar ne pamte.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *