“Kuba nije nasjela, odavno poznaje lice SAD”

Objavljeno: 16.6.2017.


Portparolka Ministarstva spoljnh poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku predsednika SAD Donalda Trampa da ta zemlja prekine odnose sa Kubom. “Podsećam da je jedna od glavnih pritužbi Vašingtona Moskvi bila “nepredvidivost” Rusije. To je i uplašilo države Evrope i obeshrabrilo Brisel kada je reč o energetskoj saradnji sa Moskvom. Poslednjih decenija, svaka nova administracija […]
Portparolka Ministarstva spoljnh poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku predsednika SAD Donalda Trampa da ta zemlja prekine odnose sa Kubom.

“Podsećam da je jedna od glavnih pritužbi Vašingtona Moskvi bila “nepredvidivost” Rusije. To je i uplašilo države Evrope i obeshrabrilo Brisel kada je reč o energetskoj saradnji sa Moskvom. Poslednjih decenija, svaka nova administracija SAD ukida osnovne odluka spoljne politike prethodne. Jedini predvidiv kvalitet američke spoljne politike već duže vreme postala je “kompletna nepredvidljivost”. Ne, postoji još jedan – večno mešanje u unutrašnje poslove suverenih zemalja”, napisala je Zaharova na svom profilu na Fejsbuku.

“Što se tiče Kube, tačnije njenog rukovodstva, mislim da su oni odmah prozreli pozadinu manevra Baraka Obame, od njegovog spektakularnog sletanja na ostrvo do pokušaja da Raula Kastra potapša po ramenu, svestan trenutka “pozornice”. Ali Kuba nije nasela, odavno poznaje lice svog suseda”, dodala je ona.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp najavio je da će “preokrenuti” mnoge poteze prethodne administracije u vezi sa obnovljenim odnosima SAD i Kube.

Kako je naveo, reč je o “užasnom” dogovoru koji je doveo do toga da američke investicije i putovanja pogoduju “represivnom” režimu Raula Kastra.

“U potpunosti poništavam jednostrani sporazum prethodne administracije sa Kubom i to odmah stupa na snagu”, poručio je Tramp. Restrikcije se odnose na regulative u oblasti trgovine i putovanja, navodi AP.

Izvor: Sputnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *