“Koha”: Greška ako vlada Kosova zavisi od Srba

Objavljeno: 16.6.2017.


Srpska lista, koja je uspela da osvoji većinu mandata među kosovskim Srbima, mogla bi da predstavlja ozbiljnu prepreku za budući proces na Kosovu, piše “Koha”. “Nije slučajno što je Aleksandar Vučić insistirao da sve srpske političke stranke budu uključene u ovu listu. Bila bi strateška greška ukoliko bi kreiranje politike u parlamentu zavisilo od Srpske […]
Srpska lista, koja je uspela da osvoji većinu mandata među kosovskim Srbima, mogla bi da predstavlja ozbiljnu prepreku za budući proces na Kosovu, piše “Koha”.

“Nije slučajno što je Aleksandar Vučić insistirao da sve srpske političke stranke budu uključene u ovu listu. Bila bi strateška greška ukoliko bi kreiranje politike u parlamentu zavisilo od Srpske liste. Na isti način bilo bi greška ukoliko se prisustvo Srpske liste ne bi uzimalo u obzir”, kaže politički analitičar Behlul Bećaj.

Prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izborana Kosovu i Metohiji Srpska lista je osvojila devet ili svih 10 poslaničkih mandata, što će im omogućiti da bitno utiču na donošenje važnih odluka kao što je formiranje Zajednice srpskih opština, ali i namere Prištine da transformire Kosovske bezbednosne snage u kosovsku vojsku.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *