Kina: U eksploziji kod vrtića sedmoro poginulo

Objavljeno: 16.6.2017.


U eksploziji koja se u četvrtak dogodila kod dečijeg vrtića u istočnoj Kini, prema najnovijim podacima poginulo je osam, a povređeno 65 osoba. Kineska agenzija Sinhua objavila je da je prema preliminarnoj proceni policije eksplozija označena kao “krivično delo” i da je identifikovan osumnjičeni za taj zločin, prenosi Rojters. Kako se navodi, dve osobe su […]
U eksploziji koja se u četvrtak dogodila kod dečijeg vrtića u istočnoj Kini, prema najnovijim podacima poginulo je osam, a povređeno 65 osoba.

Kineska agenzija Sinhua objavila je da je prema preliminarnoj proceni policije eksplozija označena kao “krivično delo” i da je identifikovan osumnjičeni za taj zločin, prenosi Rojters.

Kako se navodi, dve osobe su umrle na licu mesta, a šest osoba u bolnici od povreda zadobijenih u eksploziji.

Kineski mediji prenose da je broj povređenih porastao na 65, od čega je osam u kritičnom stanju.

Lokalne vlasti saopštile su na konferenciji za novinare, održanoj u ranim jutarnjim satima, da se pokazalo, nasuprot prvobitnim izveštajima, da se eksplozija nije dogodila dok su roditelji uzimali decu iz vrtića, kao i da niko od roditelja ili dece nije povređen.

Fotografije, koje se mogu videti na društvenim mrežama, prikazuju žene i decu kako leže na zemlji neposredno nakon eksplozije.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *