Kakav je dobar šef

Objavljeno: 16.6.2017.


Ljudskost, samokritičnost, duhovitost, samouverenost – to su, prema pisanju magazina Biznis insajder, osobine dobrih šefova Ljudskost, samokritičnost, duhovitost, samouverenost – to su, prema pisanju magazina Biznis insajder, osobine dobrih šefova. Izuzetan menadžer ne očekuje da su njegovi zaposleni roboti kojima će posao biti sve na svetu. Traži vredan rad, ali ume da izađe u susret […]
Ljudskost, samokritičnost, duhovitost, samouverenost – to su, prema pisanju magazina Biznis insajder, osobine dobrih šefova

Ljudskost, samokritičnost, duhovitost, samouverenost – to su, prema pisanju magazina Biznis insajder, osobine dobrih šefova. Izuzetan menadžer ne očekuje da su njegovi zaposleni roboti kojima će posao biti sve na svetu. Traži vredan rad, ali ume da izađe u susret kad zaposlenom treba slobodan dan za odlazak lekaru ili druge privatne obaveze. Ne želi fanatične sledbenike koji će mu odobravati sve što kaže.

Šaliće se jer zna da to poboljšava energiju i radnu atmosferu, pogotovo u teškim trenucima. Ne radi ništa “ispod žita”. Kod njega je sve transparentno, pa će obavestiti tim o tekućem projektu i tome šta se od svakog od njih očekuje. Zna da je kompanija veća od bilo kog pojedinca, pa i njega samog i jasno mu je da će doći dan kad i njega neko mora i treba da zameni. Zato će imati štićenike koje ne da neće saplitati, već će im omogućavati da se razviju u lidere dovoljno sposobne da ga zamene.

Neće preuzeti zasluge za tuđi uspeh, ali zato će uvek prihvatiti odgovornost za neuspeh tima. Kad su otkazi u pitanju, ne voli to da radi, ali nikad neće otpuštati ljude iz osvete ili nekih drugih ličnih razloga, već se truditi da donese najpravedniju moguću odluku.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *