Infiniti Project Black S concept sa Pirelli gumama

Objavljeno: 16.6.2017.


Infiniti je zaintrigirao celokupnu javnost predstavljanjem svog Project Black S koncept modela na sajmu automobila u Ženevi pre nekoliko meseci.
Ovaj “projekat” je pretvorio Q60 kupe model u prototip fokusiran na performanse, koji bi eventualno mogao da postane proizvodna verzija, ali se tome za sada niko ne nada previše. Celokupan projekat predstavlja saradnju između proizvođača luksuznih automobila i korporativnih saveznika u Renault Sport F1 timu, a sada je uveden u ekspertizu još jedne kompanije takođe.

infi

Ta kompanija je Pirelli, italijanski proizvođač pneumatika koji je zadužen za opremanje francuskog brenda gumama, ali i svih ostalih timova koji se takmiče u Formuli 1. Najavljen u Montrealu tokom Canadian Grand Prix prethodnog vikenda, doprinos kompanije Pirelli prirodno će se razvijati oko dizajniranja i kreiranja prilagođenih guma za prototip kao deo nove Color Edition serije opremljne intenzivnim tonalnim markerima na bokovima pneumatika.

infi2

“Mi smo fascinirani Project Black S modelom od kada ga je Infiniti predstavio”, izjavio je direktor Pirelli motorsporta Pol Hemberi. “Ovaj automobil je ultimativno izražavanje inovacija i prenosa vrhunskih tehnologija, što je u našem DNK kodu, tako da ne možemo propustiti priliku da se priključimo.”

Ovaj prototip poseduje trolitarski V6 motor kompanije uparen sa Kinetic Energy Recovery sistemom pozajmljenim sa Renault F1 bolida kako bi razvio 500KS i kreirao proizvodne aplikacije ovog F1 pogonskog sistema.

Ovo je zaista mnogo snage za hibridni V6 motor, što ga je smestilo odmah do slične postavke Porsche Panamera 4 E-Hybrid jedinice sa 462KS, ali i dalje je daleko iza osmocilindričnog sklopa iz modela Panamera Turbo S E-Hybrid koji poseduje 600KS. Naravno, ništa od toga nije vredno pomena ukoliko ne može na pravi način da se prenese na tlo, a tu na scenu stupa kompanija Pirelli.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *