Haradinaj uvjeren da će biti premijer samoproglašenog Kosova

Objavljeno: 16.6.2017.


Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina, izjavio za prištinsku KTV da je uvjeren da će on formirati novu vladu samoproglašenog Kosova. Kako prenosi “Koha ditore”, Haradinaj je takođe uvjeren da se “Kosovo neće ponovo naći u političkom ćorsokaku kao prije tri godine”. – Na dan kada bude glasanje o Haradinajevoj vladi, mi ćemo […]
Ramuš Haradinaj, kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina, izjavio za prištinsku KTV da je uvjeren da će on formirati novu vladu samoproglašenog Kosova.

Kako prenosi “Koha ditore”, Haradinaj je takođe uvjeren da se “Kosovo neće ponovo naći u političkom ćorsokaku kao prije tri godine”.

– Na dan kada bude glasanje o Haradinajevoj vladi, mi ćemo imati dovoljno glasova poslanika Albanaca i iz drugih zajednica – tvrdi Haradinaj, koji je kandidat koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i stranke Nisma.
Analitičari, međutim, procjenjuju da Haradinaj nema šansu da bude premijer s obzirom na to da, iako je koalicija čiji je on kandidat za premijera, osvojila najveći broj poslaničkih mjesta.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *