Godinu dana bez Mande…

Objavljeno: 16.6.2017.


Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti, saopštilo je danas Pozorište Boško Buha, povodom godišnjice smrti glumca Milorada Mandića.
„Život izjednačuje sve ljude. Smrt otkriva izuzetne“, citiraju se u saopštenju reči Bernarda Šoa.

Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek. Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati.

Da imamo još vremena, navodi se u saopštenju. Tek njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta, poručili su zaposleni u pozorištu Boško Buha.

Na današnji dan prošle godine, na pretpremijeri dečje predstave “Petar Pan” pozorišta “Boško Buha”, koja je igrana u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić”, glumac Manda se srušio na sceni, a uprkos pokušajima službe Hitne pomoći da ga reanimiraju, nedugo zatim je preminuo.

Manda se rodio u Beogradu 3. maja 1961. godine.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jeftovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta “Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije “Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu “S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dečjih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju “Više od igre“ na RTV Pink.

Igrao je u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore“.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *