Čekajući kraljičin govor… Da li je to Dan “D”?

Objavljeno: 16.6.2017.


Severnoirska Demokratska unionistička partija ne vidi kraljičin govor zakazan za 21. jun kao krajnji rok u razgovorima sa premijerkom Britanije Terezom Mej. To je rekao zamenik lidera te stranke Najdžel Dods. “Najdžel Dods je rekao da se neće pridržavati nikakvog roka i da će razgovori nastaviti dok DUP i konzervativci ne postignu odgovarajući dogovor”, napisao […]
Severnoirska Demokratska unionistička partija ne vidi kraljičin govor zakazan za 21. jun kao krajnji rok u razgovorima sa premijerkom Britanije Terezom Mej.

To je rekao zamenik lidera te stranke Najdžel Dods.

“Najdžel Dods je rekao da se neće pridržavati nikakvog roka i da će razgovori nastaviti dok DUP i konzervativci ne postignu odgovarajući dogovor”, napisao je dopisnik Bi-Bi-Sija (BBC) iz Severne Irske Mark Davenport na Tviteru.

Konzervativna partija Mejove saopštila je ranije danas da će kraljičin govor biti održan 21. juna, što će ujedno signalizirati početak njihovog programa za vladu.

Britanska premijerka Tereza Mej i ultra-konzervativna Demokratska unionistička partija Severne Irske postigli su danas “širok dogvor” o manjinskoj vladi, javio je AFP pozivajući se na izvore iz redova konzervativaca.

Prema tim izvorima, u razgovorima između konzervativaca i unionista učinjen je znatan napredak uoči formalnog sastanka zakazanog za kasnije danas u Dauning stritu.

Obe partije posvećene su jačanju britanskog jedinstva, sprovođenju Bregzita, borbe protiv terorizma i prosperitetu, rekao je izvor, koji dodaje da do sada nije potpisan nikakav sporazum.

Izvor: Tanjug

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *