Ajlajner za savršenu liniju oka

Objavljeno: 16.6.2017.


Kada nemate vremena, a ni želju za kompletnu šminku, dovoljno je da samo izvučete liniju ajlajnerom Kada nemate vremena, a ni želju za kompletnu šminku, dovoljno je da samo izvučete liniju ajlajnerom. Da bi efekat bio savršen, najvažnije je da liniju na kapku uskladite sa oblikom vaših očiju, savetuju holivudski šminkeri i preporučuju sledeće trikove: […]
Kada nemate vremena, a ni želju za kompletnu šminku, dovoljno je da samo izvučete liniju ajlajnerom

Kada nemate vremena, a ni želju za kompletnu šminku, dovoljno je da samo izvučete liniju ajlajnerom. Da bi efekat bio savršen, najvažnije je da liniju na kapku uskladite sa oblikom vaših očiju, savetuju holivudski šminkeri i preporučuju sledeće trikove:

* Ako ne spadate u grupu srećnica sa bademastim očima kojima svaka šminka dobro stoji i imate lagano spuštene spoljne uglove očiju, vizuelno ih podignite linijom izvučenom prema obrvi. Počnite s iscrtavanjem ivice gornjeg kapka nešto pre sredine tako da se linija prema krajevima širi. Na početku oka, blizu unutrašnjeg ugla, ne nanosite ajlajner, već stavite malo svetliju senku.

*Okrugle oči izdužite debljom linijom koju ćete produžiti prema krajevu obrve za oko pola centimetra. Uz ivicu donjih trepavica nanesite tamniju senku da ublažite efekat ajlajnera, a maskarom naglasite donje trepavice.

*Blizu smeštene oči vizuelno razmaknite punom linijom koja je na početku oka tanja, a od sredine kapka se širi i nastavlja u vidu “repića” koji možete još da produžite, zbog boljeg efekta.

*Razmaknute oči vizualno približite kratkom linijom koja je na početku oka tanka i postepeno se širi i završava na kraju oka.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *